Ανακοίνωση

Με ευκαιρία την αξιέπαινη πράξη του έντιμου Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων να χρησιμοποιήσει λεωφορείο στις 15/9/2014 για να μεταβεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας και να ταξιδέψει, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου επιθυμεί να ενημερώσει τα ακόλουθα:

Αν ο Υπουργός Συγκοινωνιών χρησιμοποιούσε αναπηρικό τροχοκάθισμα ΔΕΝ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λεωφορείο για να μεταβεί στο αεροδρόμιο αφού δεν χρησιμοποιούνται προσβάσιμα λεωφορεία από και προς τα αεροδρόμια μας. Το ίδιο και στις υπεραστικές διαδρομές μεταξύ πόλεων, ενώ στις αστικές διαδρομές δεν είναι όλα τα λεωφορεία προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρικό τροχοκάθισμα. Έτσι απουσιάζει ένας σημαντικός κρίκος από την αλυσίδα πρόσβασης στη χώρα μας. Έχουμε δημιουργήσει δυστυχώς ένα ανάπηρο σύστημα δημόσιων μεταφορών το οποίο δεν επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να το χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους αλλά αδυνατεί επίσης να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες τουρίστες με κινητικά προβλήματα που επισκέπτονται τη χώρα μας. Σε αριθμούς, 55,000 περίπου άτομα κάθε χρόνο εξυπηρετούνται στα αεροδρόμια μας σαν άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Ελπίζουμε σύντομα η απαράδεκτη κατάσταση που περιγράψαμε πιο πάνω να τερματιστεί. Τα άτομα με αναπηρίες δικαιούνται και διεκδικούν ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση στις ευκαιρίες στη ζωή.

Για το Δ.Σ.,

Δημήτρης Λαμπριανίδης

Πρόεδρος