Εκκίνηση για την ανάπτυξη του αθλήματος της παραποδηλασίας στην Κύπρο

Στα πλαίσια των προσπαθειών της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου για προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων με αναπηρίες σε όλες τις πτυχές της ζωής, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και υπό την αιγίδα της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας και του ΚΟΑ θα φιλοξενήσει στην Κύπρο από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Οκτωβρίου τον Άγγλο παραποδηλάτη, Mr Simon Richardson MBE, διπλό χρυσό και αργυρό Παραολυμπιονίκη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2008, ο οποίος είναι και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία LC 3–4 class kilo. Η δραστηριότητα τυγχάνει της υποστήριξης της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Τράπεζας Κύπρου.

Σκοπός της φιλοξενίας είναι η προώθηση και διάδοση του αθλήματος της παραποδηλασίας στη χώρα μας με στόχο την προσέλκυση ατόμων με αναπηρίες για να ασχοληθούν με αυτό. Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου αναγνωρίζοντας τη σημασία του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίας και για την υγεία τους, σωματική και ψυχική, επενδύει τα τελευταία χρόνια σε διάφορες δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό ΑμεΑ.

Ο κ. Richardson θα προβεί σε δύο ομιλίες, μία στη Λευκωσία και μία στη Λεμεσό για το ποδηλατόφιλο κοινό, τους ποδηλάτες, τα άτομα με αναπηρίες αλλά και αθλητές μαζί με τις οικογένειές τους. Η πρώτη ομιλία θα γίνει στις 30/9/2015 στη Λευκωσία στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στις 7:00μμ και η δεύτερη στη Λεμεσό στο Ριάλτο στις 4/10/2015 στις 4:30μμ. Επιπλέον θα κάνει ομιλίες σε σχολεία.

Την 1η Οκτωβρίου στις 7:30πμ θα γίνει ποδηλασία στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Simon Richardson από το Δημοτικό Μέγαρο Λατσιών μέχρι τον Λυθροδόντα με επιστροφή και όσοι ποδηλάτες επιθυμούν είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν.

Τα επιτεύγματα του κ. Richardson αποτελούν πηγή έμπνευσης, τόσο για αρτιμελή όσο και για άτομα με αναπηρίες σε όλο τον κόσμο.

www.simonrichardsonmbe.co.uk
#simonstrong

Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου
24/9/2015