Επιστολή προς τα μέλη της Ο.ΠΑ.Κ. από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

Αγαπητά μέλη της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, συνάδελφοι.

Νοιώθω την υποχρέωση να σας ενημερώσω για την απόφαση μου που αφορά τις βουλευτικές εκλογές. Έχω αποδεχτεί πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού για να είμαι αριστίνδην υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάη.

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση αφού κομματικά είμαι ανεξάρτητος και ούτε είχα ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες. Μέσα από τη δράση μου στο Δ.Σ. της Ο.ΠΑ.Κ. τα τελευταία 20 χρόνια, και με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μελών του Δ.Σ. έχουμε πετύχει πολλά. Όμως θεωρώ ότι πιθανή εκλογή είναι μια ευκαιρία για να μεταφέρω τη δράση μου μέσα στη Βουλή αφού τα θέματα ατόμων με αναπηρίες, κοινωνικής πρόνοιας και υγείας χρειάζονται περισσότερη σημασία και προστασία εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι νόμοι εφαρμόζονται! (π.χ. θέματα προσβασιμότητας).

Διαδραμάτισε ρόλο στην απόφαση μου το γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κυβέρνηση Δημοκρατικού Συναγερμού, με σημαντικές θετικές εξελίξεις για τα άτομα με αναπηρίες όπως π.χ. αυξήσεις κάποιων επιδομάτων και εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας. Αποκορύφομα βέβαια είναι το έργο φροντιστών που υλοποιούμε, κάτι που πριν κάποια χρόνια ήταν άπιαστο όνειρο! Έργο που αναβάθμισε ουσιαστικά τις υπηρεσίες υποστήριξης όσων μελών της Ο.ΠΑ.Κ. τις χρειάζονται και σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε άλλα άτομα με αναπηρίες. Κάτι που προσωπικά θεωρώ σημαντικότερο επίτευγμα μας.

Επίσης στην απόφαση μου διαδραμάτισε ρόλο ότι η προσφορά για την υποψηφιότητα ήρθε από ένα μεγάλο κόμμα το οποίο στα θέματα που ασχολούμαι, με διαβεβαίωσαν ότι θα μου προσφέρουν στήριξη και ελευθερία κινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε προτάσεις καταθέτω με την απαραίτητη τεκμηρίωση, θα έχουν τη στήριξη μεγάλου αριθμού βουλευτών και έτσι θα είναι ευκολότερο να ψηφιστούν. Επίσης θα έχω την ευκαιρία να συζητώ και να επηρεάζω [στον εφικτό βαθμό] μια μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα.

Θυμίζω επίσης ότι τον Δεκέμβρη του 2019 αναγκαστήκαμε να διοργανώσουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή γιατί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα μας και δεν προστατεύει τα δικαιώματα μας. Αντιλαμβάνεστε ότι αν έχουμε παρουσία εντός βουλής, δεν θα παρατηρούνται τέτοιες συμπεριφορές.

Επιπλέον για σημαντικά θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής μας και των οικογενειών μας θα είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχουμε πρόοδο αν έχουμε εκπροσώπηση εντός της βουλής. Για να πετύχουμε καλύτερη κάλυψη του κόστους αναπηρίας και πληρέστερη εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων μας.

Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας της Ο.ΠΑ.Κ. το οποίο έχουμε κτίσει όλοι μας με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά.

Είμαι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Λαμπριανίδης.