Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση του Δήμου Λευκωσίας να παραχωρήσει δωρεάν χώρους στάθμευσης σε άτομα με αναπηρία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στη λεωφόρο Μακαρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση του Δήμου Λευκωσίας να παραχωρήσει δωρεάν χώρους στάθμευσης σε άτομα με αναπηρία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στη λεωφόρο Μακαρίου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.

Ο Δήμος Λευκωσίας, όπως ανακοίνωσε, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, παραχωρεί δωρεάν 6 χώρους στάθμευσης σε άτομα με ειδικές ανάγκες που θέλουν να επισκεφτούν το Pop Up Festival 2014, τη Λεωφόρο Χριστουγέννων και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου στη Μακαρίου.

Οι χώροι αυτοί βρίσκονται στον μεγάλο χώρο στάθμευσης στις οδούς Μακαρίου και Θεοφάνη Θεοδότου και θα επιτηρούνται τα Σαββατοκύριακα.

Για το λόγο αυτό, άτομα με αναπηρία, κάτοχοι της μπλε κάρτας στάθμευσης, θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν στο χώρο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2015.

Η πιο πάνω απόφαση του Δήμου Λευκωσίας είναι μια θετική δράση η οποία έμπρακτα δείχνει την αναγνώριση εκ μέρους του Δήμου Λευκωσίας του προβλήματος στάθμευσης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και πρέπει να παραδειγματίσει και τους άλλους Δήμους μέχρι να καταφέρουμε να υπάρχουν ικανοποιητικοί χώροι στάθμευσης για εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και ειδικά όσων αντιμετωπίζουν βαριές μορφές κινητικής αναπηρίας.

Παράλληλα καλούμε τους συμπολίτες μας να σέβονται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να σταθμεύουν στους ειδικούς χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ και να μην σταθμεύουν παράνομα σε αυτούς. Πριν σταθμεύσουν για δική τους ευκολία χωρίς να είναι δικαιούχοι σε χώρο στάθμευσης που προορίζεται για ΑμεΑ ας σκεφτούν την ταλαιπωρία που προκαλούν στους συνανθρώπους τους με αναπηρία.

Για το Δ.Σ.,
Δημήτρης Λαμπριανίδης
Πρόεδρος