Προσβασιμότητα Τσιρείου Σταδίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΣΙΡΕΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Μετά από δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν μη προσβάσιμο και ακατάλληλο τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας οπαδών με αναπηρίες που δημιουργήθηκε στη δυτική κερκίδα του Τσίρειου σταδίου, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Ο προσωρινός χώρος που δημιούργησε για άτομα με αναπηρίες ο ΓΣΟ στο Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό, αποτελεί κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση και πολύ σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με πριν, ενώ για πρώτη φορά στο Τσίρειο στάδιο υπάρχει χώρος για ΑμεΑ ενταγμένος στις κερκίδες. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε αμέσως μετά από συνάντηση του Δ.Σ. του ΓΣΟ με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και ήταν ο μόνος που άμεσα μπορούσε να προσφερθεί για το σκοπό αυτό, όπως και έγινε. Αυτή η ρύθμιση είναι προσωρινή και περιμένουμε τη δημιουργία χώρων και στις δύο πλευρές του γηπέδου με προδιαγραφές της UEFA όπως ζητήσαμε με σχετικό αίτημα μας, το οποίο είναι υπό μελέτη από το Δ.Σ. του ΓΣΟ.

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ευχαρίστηση μας για τη διάθεση συνεργασίας που το Δ.Σ. του ΓΣΟ επέδειξε και αναμένουμε την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την προσβασιμότητα και στις δύο κερκίδες του γηπέδου. Μέλη μας με βαριές κινητικές αναπηρίες που διακινούνται με αναπηρικό τροχοκάθισμα, τακτικοί επισκέπτες του Τσιρείου σταδίου, χαρακτηρίζουν τη δημιουργία του χώρου στη δυτική κερκίδα σημαντική πρόοδο. Χωρίς να μας ικανοποιεί πλήρως ο χώρος αυτός, θεωρούμε ότι ο μηδενισμός κινήσεων που αναβαθμίζουν την προσβασιμότητα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΑμεΑ και την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων τους.

 

Δ.Σ. ΟΠΑΚ

12/5/2017