ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Σε χθεσινή επιστολή της Ο.ΠΑ.Κ προς την Έντιμη Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητήθηκε η βοήθεια της για να τεθούν προς συζήτηση σημαντικά θέματα που στείλαμε στο παρελθόν προς τη βουλή χωρίς ανταπόκριση. Είναι θέματα που αφορούν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία προκαλούν εμπόδια στη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες όπως και κίνδυνο κατά τη διακίνηση τους. Αφορούν ουσιώδη προβλήματα για την ποιότητα ζωής όλων μας.

  1. Ψήφιση νομοθεσίας που να επιτρέπει σε αστυνομικούς και τροχονόμους  να καταγγέλλουν την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης ΑμεΑ μόνο με τη λήψη φωτογραφίας, στάληκε στις 24/10/2017.
  2. Εφαρμογή εξώδικου προστίμου για παραβάσεις της νομοθεσίας για  προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες σε τροχοκάθισμα στα κτίρια, στάληκε στις 29/5/2018.
  1. Συνέχιση συζήτησης πρότασης νόμου που τροποποιεί τους περί μηχανοκινήτων οχημάτων και τροχαίας κινήσεως νόμους του 1972 έως του 2015 με πρόσθεση πρόνοιας για ‘Απαγόρευση εγκατάλειψης μηχανοκινήτου   οχήματος σε επικίνδυνη θέση ή στάθμευσης αυτού σε χώρο για άτομα με αναπηρία’ με στόχο τη ρυμούλκηση και απομάκρυνση οχημάτων που είναι σταθμευμένα παράνομα, στάληκε στις 30/5/2018.

 

Αναμένουμε από τη νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να στηρίξει την ανάπτυξη πολιτικών που θα προσφέρουν στους πεζούς και τα άτομα με αναπηρίες καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όλες οι επιστολές βρίσκονται στο ακόλουθο αρχείο: 20210719 ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ